De uitgeverij van De schrijversbende

Informatie voor redacteuren, vormgevers enzovoort

Als lid van de bende kun je een of twee profielen aanmaken, die overigens ook zichtbaar zijn voor niet-leden, en activiteiten aankondigen, zoals workshops en presentaties. Daarbij krijgen auteurs die gebruik maken van een bij de bende aangesloten boekenmaker korting bij onze uitgeefdienst Blanco*. En voor bij ons aangesloten boekenmakers die via Blanco een eigen label beginnen, hebben we een speciaal aanbod**.

Om lid te kunnen worden moet je wel iets in je mars hebben. Boekenmakers kunnen namelijk alleen lid worden als ze een relevante opleiding hebben gevolgd en/of de nodige ervaring hebben op het terrein waarop ze hun diensten aanbieden. In beginsel mogen ze de tag ervaren boekenmaker of ervaren redacteur bijvoorbeeld alleen gebruiken als ze meerdere jaren full time actief zijn geweest in de betreffende categorie en daarbij ervaring hebben opgedaan bij een gevestigde uitgeverij. Tags met beginnend geven aan dat een boekenmaker zich op het betreffende gebied nog verder wil ontwikkelen, maar bijvoorbeeld al wel stage heeft gelopen. Overigens is het de verantwoordelijkheid van de auteur zelf om na te gaan of een boekenmaker wat hem/haar betreft genoeg in huis heeft in verhouding tot het tarief wat deze vraagt. Auteurs beslissen zelf of ze iemand willen inschakelen met meer of minder ervaring.

Het lidmaatschap van de bende is voor redacteuren, vormgevers en andere boekenmakers die niet zelf schrijven gratis. Natuurlijk waarderen we het zeer als je als boekenmaker op de een of andere manier actief bent in de organisatie. Dat kan bijvoorbeeld door het schrijven van gastblogs voor een van de sites van Buzzboeken, of door zitting te nemen in de redactie. Maar niets is verplicht!

*) Heb je schrijvers die hun boek willen laten uitgeven bij De boekenmakersbende of een andere imprint van Blanco? Dan betalen ze nog maar 5  euro (in plaats van 15) voor een gecombineerde aansluiting en krijgen ze 10% korting op de inkoopprijs van een boek.
**) Wil je je eigen label beginnen? Dan komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken. Mail roos@buzzboeken.com.