De uitgeverij van De schrijversbende

Profiel aanmaken of wijzigen

Zodra je bent geaccepteerd als lid van de bende, kun je een profiel aanmaken. Hieronder lees je hoe je dat doet. Overigens kun je je profiel later altijd weer veranderen. Alleen de datum moet je laten staan.

STAP 0 LOG IN

1. Klik op inloggen.

2. Vul je gebruikersnaam en wachtwoord in. Je hebt deze gekregen in een mail van WordPress of direct van de beheerder.

Ben je je inloggegevens kwijt? Klik dan onder in het inlogscherm op de link wachtwoord vergeten. Je krijgt dan een scherm waarin je je email-adres kunt invullen.

3. Je komt nu in het dashboard van de site en kunt beginnen met het maken of wijzigen van je profiel.

STAP 1 UPLOAD DE AFBEELDING

1. Bij elk profiel komt een (staande!) afbeelding te staan, een foto van de boekenmaker of van het logo van het bedrijf. Zorg ervoor dat de gewenste afbeelding is opgeslagen op je eigen computer als jpg of png.

2. Ga in het dashboardmenu (dit is de linkerkolom) naar Media/Nieuw bestand of naar Nieuw/Media in de werkbalk bovenaan. Klik dan op bestand selecteren of choose file. Ga met de muis naar de afbeelding die je wil uploaden en klik dan op open. Een andere mogelijkheid is: je bericht gaan schrijven en je foto later uploaden.

STAP 2 MAAK HET BERICHT MET HET PROFIEL

Tip! Je tekst wordt om de paar minuten automatisch opgeslagen, maar je kunt wat je hebt geschreven ook zelf opslaan door in de rechterkolom bovenaan te klikken op Opslaan als concept. Het bericht wordt dan opgeslagen zonder dat het meteen on line komt.

1. Ga in het dashboardmenu (ofwel de linkerkolom) naar Berichten/Nieuw bericht of naar Nieuw/Bericht in de werkbalk bovenaan.

2. Geef als titel je naam of de naam van je organisatie en na een verticale streep wat jij dan wel deze organisatie doet. Noem niet meer dan twee dingen, eventueel gevolgd door een genreaanduiding.

3. Gebruik bij het schrijven je tekst de knoppen in de balk boven het invulveld om teksten vet of cursief te maken, een link toe te voegen enzovoort. Rechtsboven het invulveld kun je kiezen tussen visueel (leest fijner) of tekst (om te werken in html).

4. Vat in maximaal 25 woorden samen wat voor boekenmaker(s) je zoekt en wat deze voor je kan of kunnen doen, dan wel wat voor boekenmaker je zelf bent en kunt doen voor je collega-boekenmakers. Maak deze tekst vet. Het doel van deze tekst is dat de bezoeker supersnel kan zien wat voor dingen een boekenmaker wil, kan en doet, zodat hij kan beslissen of hij verder wil lezen of niet. Wees dus to the point!

5. Vertel na een witregel in maximaal 250 woorden desgewenst nog wat meer. Je kunt hierbij ook meer wervende teksten kwijt. Het is voor bezoekers wel prettig als iedereen ongeveer hetzelfde stramien gebruikt. Gebruik daarom liefst onderstaande tusssenkoppen, voor zover van toepassing. Maak deze tussenkoppen vet en laat de tekst hier meteen op volgen, dus zonder witregel.

dit zoek ik
hiervoor ben ik beschikbaar
over mij
website
contact
ps

6. Voeg de optie toe om verder te lezen. Zet daarvoor de cursor op een logische plek op ongeveer tien regels vanaf het begin van de tekst en klik dan op de knop more in de balk boven het invulveld.

7. Om je afbeelding in je profiel te plaatsen zet je de cursor linksboven in het invulveld. Klik op Media toevoegen (dat is de knop linksboven het invulveld). Klik op je eigen afbeelding. Kijk nu rechtsonder bij Weergaveninstellingen. Zorg ervoor dat er Rechts staat bij Uitlijning en Thumbnail bij Afmeting. En klik dan op de knop rechtsonder In pagina invoegen.

8. Selecteer in de rechterkolom van het dashboard de relevante categorieën. (Voor alle duidelijkheid, we maken geen onderscheid tussen schrijfcoaches en redacteuren, wel tussen redacteuren en correctoren. Geef je workshops, selecteer dan docent.)

9. Voeg onder in de rechterkolom maximaal vijf tags toe. Dit doe je door ze in te vullen in het invulveld en te klikken op Toevoegen. Probeer tags te kiezen die ook te gebruiken zijn door anderen, zoals fictie, thrillers of manuscriptbeoordeling.

Belangrijk! Gebruik een tag met daarin het woord ervaren alleen als je ruime ervaring hebt opgedaan op het betreffende terrein en gebruik als je nog weinig ervaring hebt op het terrein waarop je je diensten aanbiedt een tag met daarin het woord beginnend.

10. Ga in de rechterkolom van het dashboard naar het blok Publiceren. Ga dan naar Pagina tonen in de gele balk bovenaan om het resultaat te bekijken en eventueel weer een pagina terug om dingen te veranderen.

TENSLOTTE

De indruk die bezoekers krijgen van de bende wordt mede bepaald door de manier waarop de leden zich elk afzonderlijk profileren. Zorg er dus voor dat je profiel klopt, het taalgebruik in orde is enzovoort. En mail even als je ergens over twijfelt of ziet dat iemand anders iets vergeten is bijvoorbeeld.

plaats zelf een bericht