De uitgeverij van De schrijversbende

Stageplaats voor redacteur (fictie en/of non-fictie)

grootboekbbDe boekenmakersbende is een jonge collectieve uitgeverij. Schrijvers met aantoonbaar talent kunnen bij ons hun boek uitgeven met hun eigen redacteur en vormgever bijvoorbeeld (en dan zijn bijna alle kosten en opbrengsten voor henzelf) of ze kunnen dat doen in samenwerking met een van onze redacteuren (en dan delen we kosten en opbrengsten). De bende organiseerde onlangs de wedstrijd voor het beste afgewezen manuscript en zal volgend jaar een wedstrijd organiseren voor het beste ‘indie’ boek.

Werkzaamheden
De boekenmakersende heeft regelmatig stageplekken voor redacteuren (fictie of non-fictie). Wat je precies bij ons gaat doen, bepaal je voor een groot deel zelf. Je kunt bijvoorbeeld onderzoek doen, een schrijver bijstaan als redacteur, als scout op zoek gaan naar auteurs, social media activiteiten plannen en uitvoeren enzovoort. De bende is gevestigd in het centrum van Utrecht, maar het grootste deel van de tijd kun je werken vanuit huis.

Profiel

Je doet een studie of hebt een studie gedaan in de communicatie of letteren. Je leest graag en kunt ook beargumenteren waarom een boek wel of niet interessant zou kunnen zijn voor een bepaald publiek. Verder ben je zelfstandig en denk je graag mee.

De boekenmakersbende is een collectief en biedt dan ook geen stagevergoeding. Je kunt bijvoorbeeld wel, net als de andere redacteuren bij de bende, een vergoeding afspreken met een schrijver die je begeleidt. Heb je interesse of wil je meer weten? Stuur dan een mail naar de initiatiefnemer van de bende Roos Geerse (roos@buzzboeken.com).

Share Button