De uitgeverij van De schrijversbende

Tjerk Noordraven | redacteur

Tjerk NoordravenAls redacteur verzorg ik de redactie van manuscripten (zowel fictie als non-fictie) en help ik auteurs het beste uit hun werk naar boven te halen.

Redactie
Wie een boek in eigen beheer wil uitgeven, kan niet zonder een goede redacteur. Ik redigeer jouw manuscript en let daarbij op verhaallijnen, personages, plot, continuïteitsfouten (fictie), op de opzet, de helderheid van de theorie, de samenhang, de toon (non-fictie), op herhaling, onduidelijkheden, overbodige scènes, schrijfstijl, woord- en taalgebruik, spelling en grammatica.

Schrijfcoaching
Een boek schrijven is niet makkelijk. Veel (beginnende) schrijvers lopen vast in hun manuscript of twijfelen of ze wel op de goede weg zijn. Een schrijfcoach kan dan uitkomst bieden. Ik geef gedetailleerde feedback op je teksten en je plan van aanpak en fungeer als sparringpartner, vraagbaak en kritische lezer. Je zult merken dat het schrijven veel soepeler gaat met een persoonlijk redacteur als begeleider.

hiervoor ben ik beschikbaar
Redactie en correctie van manuscripten (zowel fictie als non-fictie), schrijfcoaching en auteursbegeleiding.

over mij
Na een studie Nederlandse Taal en Cultuur ben ik werkzaam geraakt in de uitgeverswereld. Ik werkte als fictie- en non-fictieredacteur voor een uitgeverij, totdat ik begin 2013 mijn bedrijf Tjerklit oprichtte. Sindsdien verzorg ik voor auteurs de redactie en eindredactie van hun werk, zodat ze echt een goed manuscript naar een uitgever kunnen sturen of hun boek in eigen beheer kunnen uitgeven. Daarnaast werk ik als schrijfcoach, o.a. tijdens schrijfweken in Frankrijk en de Ardennen.

Meer over wat ik doe lees je in deze blogpost op Buzzboeken.

contact
www.tjerklit.nl
tjerk@tjerklit.nl
linkedin.com/in/ttanoordraven
facebook.com/tjerklit

Share Button