De uitgeverij van De schrijversbende

Uitreiking Boekenmakersbendeprijzen 2015

Tekening zonder titel (12)Donderdag 7 mei worden de winnaars van de Wedstrijd voor het beste afgewezen manuscript bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Centrale bibliotheek van Utrecht. Na uitleg van schrijver, uitgever en voormalig recensent Gert Jan de Vries over het beoordelen van manuscripten, zullen de winnaars bekend worden gemaakt en een fragment voorlezen uit hun inzending. 

Volgens De boekenmakersbende is het een mythe dat echt talent altijd ontdekt wordt. Daarom heeft de bende vorig jaar een wedstrijd uitgeschreven voor het beste afgewezen manuscript, dan wel door de auteur zelf uitgegeven boek. Onder de genomineerden zijn drie Vlamingen en vijf Nederlanders. In beide categorieën zijn – toevallig – evenveel mannen genomineerd als vrouwen. In de jury zaten negen boekenvakkers, waaronder uitgever Vic van de Reijt, de schrijvers Peter Drehmanns en Judith Eiselin en de redacteuren Adriaan Krabbendam en Marja Duin.

Nynke van der Beek schreef over de autistische kunsthistorica Sofia die maar moeilijk met haar zoontje kan omgaan (Amandelbloesem). Marjon Klomps beschrijft de verschrikkelijke ontdekking die Sander over zichzelf doet wanneer hij een manuscript op zijn bureau krijgt (De lector). Gerbrand Muller schrijft in een crossover roman hoe Mark erin slaagt te overleven in een nieuwe, angstaanjagende wereld (De uitverkoren wereld). En Hans Lucien Roosen geeft inzicht in het leven van de Vlaamse Marco Polo (De reis van Willem van Rubrouck). Zij staan op de shortlist in de categorie Ouder talent.

http://onafhankelijkeschrijvers.buzzboeken.com/bz_bookringer-juul-abbing/?isbn=9789090287256&srch=olga%20ponjee&rft=

Het verdronken land, het boek van Olga Ponjee is al verschenen bij de indie uitgeverij De marge

Bram van Renterghem schreef een coming-of-age roman over een jongen die gaat werken in een Londense gentleman’s club (Tijdok). De deze maand 18 geworden Pieterjan Heynen schreef een historische roman over Napoleon (100 dagen). Natascha Minnebo laat in haar roman zien hoe haar Amerikaanse gastouders reageerden toen ze erachter kwamen dat zij lesbisch was (The exchange student). En Olga Ponjee schreef een  young adult “clifi” (climate fiction) over Nederland na de zondvloed (Het verdronken land). Zij dingen mee naar De boekenmakersbendeprijs 2015 in de categorie Jong talent.

De boekenmakersbendeprijzen worden mede mogelijk gemaakt door de ebookplatforms Boenda en Woordstroom, webwinkel 1boek.nl en uitgeverij AtlasContact.

wanneer: donderdag 7 mei 2015 van 17.00 tot 18.00 uur
waar: Centrale bibliotheek Utrecht, Oudegracht 167 te Utrecht, eerste verdieping
toegang: gratis, reserveren (via bende@buzzboeken.com) is gewenst

Aansluitend op de uitreiking is er een bendeborrel op ons hoofdkwartier. Wil je ook daarbij aanwezig zijn? Stuur dan even een mailtje naar roos@buzzboeken.com.

 

Share Button